Minsk, Vitryssland

Onsdagen den 22/2 innan lunchtid började vår långa resa mot Minsk.
Först drog jag till Skellefteå för att packa in hundar och grejjer i Kajsas bil. Det blev lite överfullt. Man kunde knappt röra sig då man väl tagit sig in hahah.
Tur vi skulle möta upp Linda i hamnen i holmfors, honhade gott om plats i sin bil!
Vädret var inte på vår sida det toksnöade och stormade så man såg inte många meter framför sig, gick inte att köra om pga all drivsnö.. Vi blev sena och kom ihåg att det stod incheckning senast en timme före avgång.. Det löste sig med några telefonsamtal och att Linda kom fram i tid och det gick att styra upp, vi blev ju ändå bara 15 minuter sena. 45 min till färjan skulle avgå. Så det var ju lugnt.
Vi rullade ut från färgan vid 00 och åkte till Seinäjoki för att övernatta på ett hotell/vandrarhem vad det nu var innan resan skulle forstättas dagen efteråt.
Från Seinäjoki till Minsk var det berätknat att ta 24 h. Dock tog det ju längre tid då tullen var on fire och tyckte det var lämpligt att alla skulle stå där i 3-4 h. Kolla våra pass 2 ggr, kolla hundarnas pass, gå igenom packning  osv...
Här kommer lite bilder från resan..
Linda, Kajsa & Jag innan färjan mellan Helsingfors-Tallin.
Curro & Fendi. Det var jättebra och rymliga burar!
Curro: vad äter du, kan jag också få???
Linda var sugen på kött då vi vaknade upp i Vilnius, Litauen.
Vitryssland...
Vi kom fram fredagen, bära upp allt för trapporna i vårat "lyx"hotell... Jag hade tagit eget rum då jag hade med mig 4 hundar. Kajsa & Linda delade. Dom fick först ett rum som verkade vara en soptipp.. massas tinkande gamla korvar och mat som låg framme, dom fick ett nytt som tur var.
Vi fick under resan veta att INGA hundar utanför buren och ABSOLUUUUT inte i sängarna!
Då kunde det bli "ovälkommna följder".....
Vi såg ingen affärer eller nåt utanför hotellet så vi beslöt oss för att testa kinesrestaurangen på hotellet. det tog väl 2-3 timmar innan vi fick maten vi beställt, vi visste ju inte direkt vad vi beställt heller då menyn var på ryska och ingen kunde förstå oss fast vi imiterade kycklingar, kossor och allt vi kunde komma på.
Vi fick reda på att det fanns en liten affär en bit bort, vi drog dit för att köpa vatten till hundarna och något till oss.
Maten hade fortfarande inte kommit.... Den kom till slut och då var vi för trötta för att ens bry oss vad det var vi åt. Och sa ALDRIG MER!!!!
Lördagmorgon före fan drog vi mot utställningsplatsen. Frallorna skulle in i sin ring sist vid 15.00 så vi hade gott om tid att fundera ut hur vi skulle lösa det om någon skulle på toa, rasta hudnar eller dyl. Vi hade ju hört talas om hundstölder, andra stölder och att hundar förgiftas så vi vågade ju itne lämna dem och gejerna obevakade.
Kajsas raser Cane Corso och Dvärgschnauzer (hur det nu stavas) krockade BÅDA dagarna, snacka om otur! Så Linda visade hennes lilla vita båda dagarna till R.CACIB. Kajsas bebis blev Bästa baby i rasen och den vuxne placerade sig i klassen vilket var över Kajsas förväntan då alla andra var kuperade och svarta.
(Bild snodd från Kajsas sida http://valkyrias.se/)
Bredvid oss satt Olga, Revaz (A'vigdors) handler så blev mycket prat med henne. Supertrevlig tjej. Hon förklarade lite om reglerna, som för oss var helt annorlunda, men det löste sig rätt smärtfritt.
Albert vann sin klass och fick CERT och blev 3:e bästa hane, Curro kom 2:a i sin klass efter en A'vigdors hane som senare blev BIR och grupp 2:a.
Bonnie slog till och blev 2:a i sin klass (hon fick ju bara följa med för jag inte hade hundvakt åt henne) och Fendi blev 3:a i sin klass (lite osäker på placeringen där)
Lindas Tik Balouna blev bästa tik med CERT och CACIB och Naomi placerade sig 3:a eller 4:a i klassen (bakom Bonnie ;) iallafall)
Så vi var ju rätt så nöjda då vi kom till hotellet :)
Vi insåg där att det inte fanns nåt val än att besöka samma restaurang igen.. Men då var restauranen fullbokad av ett gärn vitryssar som hade privatfest. På nåt vis fick jag och Linda vara med ändå (Kajsa vägrade följa med, hon muttrade nåt om att hon hellre svalt ihjäl). Det var intressant och roligt då en av de på festen faktiskt kunde engelska, typ enda personen i hela vitryssland! I månadslön tjänade han som byggarbetare ca 2.000 svenska kronor.
Vi behövde bara vänta kanske 30 minuter max på maten denna gång. Den var bättre denna dag också.
Tydligen var man tvungen beställa ris separat.
Man ses som konstig om man vill dricka öl och vodka, och beställer man en vodka (här blev det lite delade medningar om vad en vodka är) så får man en flaska inte en snaps. Vi somnade gott efteråt.
Upp igen tidigt på söndagen och packa med sig allt innan avfärd.
Frallorna lika sent denna dag, Kajsas hundar samma resultat som dagen innan.
Albert vann klassen med CERT och blev 3:e bästa hane vilket resulterade i att han 22 månader gammal blev VITRYSK CHAMPION!  De andra hundarna placerade sig samtliga i sina klasser men fick ingenting tyvärr.
Resan hem kändes dock jäkligt lätt och nu i efterhand har jag iaf nästan glömt allt jobbigt och mindre fräsht med denna resa, så vem vet vi kanske återvänder en dag!?
*tillägg* GLÖMDE ju en grej med hemresan. RG-line måste vara värdlens gulligaste färjebolag! DOM väntade 15 minuter efter att färjan skulle åkt på oss!! Vi ringde och frågade om vi hinner med om vi kommer 5 minuter före utsatt tid. Dom ringde då vi var på väg och frågade var vi var tom, och då vi bokstavligen sladdade in på terminalen såg de flesta som jobbade sura ut men förstår ni vilket toppen företag? VILKA andra skulle stoppat båten för 2 bilar och 3 pers??? Guldmedaj till dem!!
I Sverige måste man vara 2 år för att bli champion, så nu hoppas jag på ett sista CERT på Albert så han blir klar här med han har ju 2 CERT i Sverige, 2 i Finland & 1 stort i Norge. Så vi hoppas efter 2 års dagen :)
Jag är ju lite dålig på att uppdatera denna blogg och kan inte lova att jag kommer bli bättre, men då något nytt händer kommer det uppdatering förr eller senare ;)
Ha det gott!

RSS 2.0