Ringsekreterarutbildning

Det är -26.5 grader idag. Ingen är direkt sugen på att gå utanför dörren mer än nödvändigt. Sitter och söker bilder på hunarna i Bonnies stamtavla för att kunna ha det på hemsidan. Har några kvar som jag hoppas få hjälp med. Tänkte göra samma sak på den planerade valpkullen men det verkar lättare sagt än gjort ;)

I helgen är det dax för prov! Måste säga att jag inte har plugat nåt än så ska ta med grejerna till jobbet ikväll och plugga lite. Man vill ju inte sabba det precis ;)

På måndag ska jag till Gammelstads Djursjukhus och ta ett utstryk samt blodprov på Bonnie så vi vet då vi ska börja rulla mot Smeagol och Sundsvall :D

Ha en trevlig helg allihopa!

KRAM!

Löp

För er intrsserade kan jag tala om att ikväll har Bonnie börjat löpa!

Åberget

Idag åkte jag och Nina med hundar till Åberget och gick slingan bakom och upp på berget. 50 minuters DW för Bonnie. Efteråt fick dom springa lösa och härja av sig. Ban-zai är väldigt sugen på Bonnie som snart borde börja löpa, annars kan han tycka hon är lite burdus och jobbig med all sin energi.

Då vi kom hem blevdetstretching och massage och sen mys vi i soffan. Imorgon fortsätter genetiken på uppfödarutbildningen, riktigt intressant!

Hoppas ni haft en trevlig helg allihopa!

Blodpulver

Blev för länge sen tipsad om blodpulver/hemovital men kom aldrig till skott.. Men kan säga att sen jag började ge henne det i maten slickar hon skålen tills jag tar bort den! Hennes aptit är helt förändrad till det bättre! Har även bytt ut Plaque Off till vanliga ishavsalger (vilket PlaqueOff också är men typ 10 ggr dyrare).

Annars har jag inte mycket att rapportera om, var årsmöte för BLKK i lördags. Det kommer bli ändrigar till det bättre nu med ny styrelse!  Ser riktigt lovande ut!

Ni som är intresserade av en handlerkurs för en duktig proffshandler som äger rum i helgen kan kontakta mig för mer information!

OM BLODPULVER:

Många hundar gillar smaken och lukten av blod och pulvret kan med fördel ges som en krydda på maten. Antingen torkat eller blandat med vatten ( ca. 1-2 msk till 2-5 dl vatten) Eller vid läggning av blodspår (ca 1 msk till 1-2 dl vatten) Mycket enklare än att ha blod liggande i frysen. Eller varför inte som hundsaft eller gör isglass nu i sommar !

Blodpulver är torkat blod från Svensk nöt och gris, där plasman, dvs. de vita blodkropparna tagits bort. Blodpulver stimulerar bildandet av fler röda blodkroppar, vilket i sin tur ökar syresättningen till muskulaturen och ökar hundens styrka och kondition. Tar normalt 2-3 veckor innan effekt märks. En positiv bieffekt är bättre pälskvalité.
Rekommenderas särskilt för kapplöpnings- jakt- och andra hårt arbetande hundaräven och till dräktiga tikar men är bra för ALLA hundar.


ALGER FRÅN ISHAVET 1000g

Macroalger mot klåda, eksem, håravfall, dålig päls, mag/tarmstörningar, mystiskahältor, dåligt allmäntillstånd och kondition, dålig pigmentering, m m. Algerna blandas i maten. Macroalgerna från ishavet ackumulerar över 100 st av naturens egnamineraler, proteiner, vitaminer och spårämnen. T o m vitamin B 12, som inte finnsi någon växt på land, finns i algerna. Detta är rena Ascopyllium Nodosum alger frånishavet av hälsokostkvalitet. (Tag gärna 1 - 2 kryddmått själv om dagen.)


Jag beställde mina artiklar via Häromi där jag hittade produkterna till bästa pris 2,5 kilo blodpulver för 179:- och 1 kg alger för 99:-

Äntligen varmare!

Idag har det varit runt -1. Riktigt skönt då det varit runt -33 ett par dagar nu. Jag och Bonnie mötte upp Olga & Fjant för en gemensam DW-runda på 40 min. Var riktigt skönt ute. Efteråt gick jag och Bonnie en sväng och passade på att ta ett kortare lydnadspass också. Det går framåt! Nu efter stretching och massage ligger en nöjd hund och drar timmerstockar intill i soffan.Bonnie & Fia

Bonnie & Fia trotsade kylan igår -22. Och kul hade dom!
Ny kamera!

Kameran kom fort! Tisdag vid 11 tiden hämtade jag ut den. beställde under helgen och trodde väl aldrig det skulle gå så fort!

Är -32 grader ute nu BRRRRR! Tänkte fota lite ute men tror inte jag kommer ha en speciellt tålmodig modell så vi får avvakta till det blir lite mildare ute.

Här är kommer lite bilder på min älskling:Hoppas ni får en bra dag!

Fotomodellen

Har lekt lite med inställningarna på min gamla kamera (Minolta Dimage Z1) i väntan på min nya Nikon D3000 som jag hoppas kommer innan näste helg.
Jag har aldrig lagt ner tid att lära mig inställningarna på min gamla då intresset inte varit nog stort, alltid fotat med auto och tyckt det blivit dåliga bilder inomhus. Provade nu i manuellt läge och testade lite olika inställningar. Menar inte att resultatet blev kanon men betydligt bättre än då jag fotat med autoinställningen inga lysnade ögon och en blixt som lyser upp osmickrande. Skärpan kunde varit bättre men det kommer ;)
Ska bli kul då nya kameran kommer att lära sig den från grunden :)
RSS 2.0